<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.06.2021 546

«Ранок з Україною» зібрав ТОП-3 ефективних і економних методів, що допоможуть охолодити оселю

Червень дивує різкою зміною погоди. Спочатку заливали дощі та було холодно, а коли перевалило за екватор, то приніс із собою аномальну спеку. Люди шукають найефективніші методи охолодитися. Це стосується і їхніх будинків, які за день нагріваються подекуди й до п’ятдесяти градусів за Цельсієм. У «Ранку з Україною» на каналі «Україна» Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч розповіли, чи можуть бути дієві, а головне – ефективні аналоги кондиціонера.


Якщо ще 20 років тому середньомісячна температура червня була 17,5 градусів, то нині – всі 23! Ось чому кількість проданих кондиціонерів росте разом зі стовпчиком термометра. І тим самим ми заганяємо себе в іншу пастку.
«Кондиціонер є приладом, який використовує багато електричної енергії і створює певний парадокс, коли ми спалюємо вугілля на теплових електростанціях для того, щоб охолодити свої будинки, тобто ми далі підігріватимемо атмосферу, котру намагаємося охолодити», – зазначає експерт з енергоефективності Святослав Павлюк в ефірі каналу «Україна».
І вихід є! «Ранок з Україною» зібрав ТОП-3 методи, які допоможуть охолодити повітря та збережуть ваші гаманці.
Перший – світловідбивна фольга. Головний секрет – клеїти лише ті вікна, що виходять до сонця. І коштує це від 50 до 100 грн.
«Звичайна алюмінієва фольга або пластикова світловідбивна, яка клеїться на вікно, також буде давати ефект і сприятиме тому, що вам буде прохолодніше, – зазначає експерт. – Цей метод дуже дешевий, але неестетичний, проте за невеликі гроші буде досить ефективним».
Другий метод – волога. Нині зволожувачі коштують від 500 грн. І принцип роботи їх такий:
«Ці кліматичні машинки мають дуже обмежений ефект.  Це чисто фізичний процес. Будь-яка вода поглинає енергію, коли випаровується. Якщо ви будете розпилювати воду до стану дрібної дисперсії – то за рахунок цього випаровування вона буде знижувати температуру. Ефект невеликий, але він є», – коментує Святослав Павлюк у програмі «Ранок з Україною».
Третя альтернатива кондиціонеру – тоновані вікна. Затонувати вікно коштує близько 200 грн за метр погонний. Зекономити можна, якщо робити все власноруч. До того ж можна скористатись звичайним автомобільним тонуванням.
«Заклеювання вікна світловідбивною або світлонепрозорою плівкою не дає перегріву приміщення і буде ефективним», – розповів експерт.
Ось такі вони – дешеві та ефективні аналоги кондиціонера, що допоможуть не тільки охолодити будинок, а й подбають про ваш гаманець.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною» зібрав ТОП-3 ефективних і економних методів, що допоможуть охолодити оселю 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.06.2021 546
Еще материалы раздела «Суспільство»