<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Економіка
09.07.2021 1469

Міністр розповіла, кому підвищать пенсії з нового року

В Україні з 1 січня 2022 року зростуть пенсії в середньому на 40% у понад 30 тисяч осіб з інвалідністю з числа ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це заявила сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна, повідомляє пресслужба міністерства.

«29 червня був прийнятий в цілому урядовий законопроєкт №4555 щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та осіб, які потерпіли від цієї катастрофи. Це дозволить з 1 січня 2022 року для понад 30 тисяч осіб з інвалідністю з числа ліквідаторів аварії на ЧАЕС підвищити пенсії в середньому на 40%», - сказала Лазебна.

За її словами, у наступному році також планується напрацювання рішення щодо додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю, на яке чекають 700 тисяч осіб.

Лазебна нагадала, що в цьому році підвищено розміри пенсій 10,5 млн пенсіонерів, зокрема, з 1 січня у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати підвищені мінімальні пенсії для осіб за 65 років, які мають страховий стаж 30-35 років, а з 1 березня проіндексовані пенсії на 11%.

Окрім того, зауважила вона, з 1 липня у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб підвищуються мінімальні пенсії, надбавка за понаднормовий стаж та інші надбавки та підвищення до пенсії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр розповіла, кому підвищать пенсії з нового року 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
09.07.2021 1469
Еще материалы раздела «Економіка»