<
НОВИНИ ДНЯ: Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заявувсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
12.07.2021 467

За борщ і окрошку доводиться платити все більше – в чому причина подорожчання

Підвищення цін на продукти не зупинилося. Через те, що сильні зливи пошкодили врожай овочів, платити за популярні страви – борщ і окрошку – тепер доводиться більше.

Кореспонденти "Сьогодні" на каналі купили продуктові набори для цих страв. Виявилося, що каструля борщу нині коштує вже 174 гривні, а окрошки – і зовсім 225 гривень.

Ціни перевірили не тільки в магазинах, але і на ринках: виявилося, що овочі борщового набору подорожчали всюди. Винятком стала тільки капуста – вона, навпаки, подешевшала. Щоправда, погіршилася її якість, попереджають експерти.

"Зливи погіршили не тільки якість капусти, вони погіршили все. Намокла молода картопля, виникли чималі проблеми з морквою", – констатував член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Проте, надія на зниження цін залишається. Здешевити популярні страви допоможуть молоді овочі з відкритого ґрунту, вважає Пендзин. За його розрахунками, в серпні вартість борщового набору виявиться на 70% дешевшою, ніж була в квітні ("найдорожчому" для ринку овочів місяці року).

 

Оценка материала:

5.00 / 1
За борщ і окрошку доводиться платити все більше – в чому причина подорожчання 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
12.07.2021 467
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»