<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
13.07.2021 627

ЗМІ назвали можливого очільника МВС після Авакова

Якщо чинний глава МВС Арсен Аваков піде у відставку, його місце може зайняти секретар РНБО Олексій Данілов. Проте він - не єдина кандидатура.

Про це повідомляє НВ з посиланням на власні джерела.

"Засідання Радбезу стали традиційними інформаційними приводами для новин в ЗМІ, а регулярна участь Данілова в рейтингових ток-шоу підняли його впізнаваність серед українців", — повідомляє ЗМІ.

РНБО не прокоментувала такої інформації. Від прямої відповіді ухиляється й сам Данілов.

Проте секретар Радбезу - не єдиний кандидат на посаду глави МВС. Крім нього розглядається також Олександр Єфіменко - директор Центру інфраструктури та технологій МВС. Останній зараз знаходиться у списку люстрованих чиновників. За часів президента-втікача Віктора Януковича він був заступником начальника УМВС в Херсонській області. Проте в 2017 році суд дозволив йому знову обіймати керівні посади.

Арсен Аваков є єдиним міністром, якому вдалося попрацювати у всіх складах Кабміну після Революції Гідності: він очолював МВС у двох урядах Арсенія Яценюка, уряді Володимира Гройсмана, залишився на цій же посаді в Кабміні Олексія Гончарука й уряді Дениса Шмигаля.

За даними ZN.UA, у 2019 році при формуванні нового уряду Авакову в суперечці із Зеленським вдалося відстояти не лише право самостійно підібрати собі заступників, а й підпорядкування Національної гвардії МВС.

Згодом Зеленський неодноразово відзначав ефективність Авакова як голови МВС і називав його "потужним міністром". Однак на останній пресконференції Зеленський заявив, що Авакову слід залишити посаду міністра, якщо виявиться, що фігурантам "справи Шеремета" були необгрунтовано оголошені обвинувачення.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗМІ назвали можливого очільника МВС після Авакова 5.00 5 1
Політика / Україна
13.07.2021 627
Еще материалы раздела «Україна»