<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Політика
Україна
13.07.2021 460

Вітренко вірить, що США зупинять Північний потік-2

Глава Нафтогазу Юрій Вітренко вірить, що газопровід Північний потік-2 може бути зупинений санкціями США вже після введення в експлуатацію.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Дім.

"Навіть якщо він буде запущений, санкції США - а це найбільш дієва зброя - зазвичай застосовуються не до проектів на стадії будівництва, а до працюючих компаній, до працюючого бізнесу. Тому ми віримо, що Америка, усвідомлюючи небезпеку від цього проекту для Європи, для всього вільного світу, все ж застосує дієві санкції, які дозволять зупинити цей проект", - сказав він.

Глава НАК зазначив, що подібні санкції можна застосувати тільки проти європейських компаній, оскільки російські компанії їх не бояться.

Зокрема, санкції потрібно вводити проти Nord Stream 2 AG, вважає Вітренко.

"Це швейцарська компанія, яка вже подала заявку на те, що вона буде оператором цього газопроводу. Санкції проти цієї компанії є дієвими, так як інші європейські компанії просто не захочуть з нею працювати. Банки не захочуть працювати з цією компанією, покупці газу або компанії, які бронюватимуть потужності на цьому газопроводі", - пояснив він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вітренко вірить, що США зупинять Північний потік-2 5.00 5 1
Політика / Україна
13.07.2021 460
Еще материалы раздела «Україна»