<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже заразвсі новини дня
Політика
Світ
14.07.2021 610

Опубліковано альтернативний підрахунок підсумку виборів президента Білорусі

Лідер опозиції Білорусі Світлана Тихановська виграла вибори президента в 2020 році ще в першому турі.

Про це свідчить альтернативний підрахунок голосів, проведений через платформу Голос, повідомляє розробник платформи Павло Лібер у середу, 14 липня.

Виборці самостійно позначали свій вибір на Голосі і надсилали фотографії бюлетенів із зазначенням ділянки, де голосували. Так встановили, за кого проголосували майже 900 тисяч виборців практично на всіх ділянках (5696 з 5767). Також вдалося зібрати та оцифрувати 1545 протоколів дільничних виборчих комісій, у тому числі 1517 протоколів з території Білорусі.

На основі цих даних вдалося встановити альтернативні результати виборів:

Тихановська - 56% голосів

Лукашенко - 34% голосів

Інші - 10% голосів

Зокрема, за Тихановську проголосували 3 мільйони білорусів, за Лукашенка - 1,8 мільйона. Явка на виборах склала 78%.

Відзначимо, що згідно з даними ЦВК Білорусі, Лукашенко набрав 80% голосів, а Тихановська тільки 10%. Вибори проходили з порушеннями, місцевих спостерігачів не пускали на дільниці, міжнародних - взагалі не запросили.

Оценка материала:

5.00 / 1
Опубліковано альтернативний підрахунок підсумку виборів президента Білорусі 5.00 5 1
Політика / Світ
14.07.2021 610
Еще материалы раздела «Світ»