<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.07.2021 620

ВООЗ оголосила про початок третьої хвилі коронавірусу

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що штам Дельта COVID-19 зафіксовано вже мінімум в 111 країнах. Світ знаходиться на ранній стадії нової хвилі пандемії.

Про це повідомляє ЛІГА.net.

Виступаючи на засіданні надзвичайного комітету міжнародних медико-санітарних правил, глава ВООЗ заявив, що вірус продовжує еволюціонувати, і це призводить до більш трансмісивних варіантів.

Він зазначив, що з ростом темпу вакцинації в Європі і Північній Америці спостерігалося стійке зменшення випадків захворюваності і смертності від COVID-19.

«На жаль, зараз ці тенденції змінилися, і ми знаходимося на початковій стадії третьої хвилі», - сказав він.

За словами Гебреісуса, дельта-штам підтверджений в більш ніж 111 країнах, і ВООЗ очікує, що незабаром він стане домінуючим і буде циркулювати по всьому світу, якщо він ще цього не зробив.

На тлі цього глава ВООЗ закликав до масової вакцинації як мінімум 10% населення кожної країни до вересня, як мінімум 40% - до кінця 2021-го, як мінімум 70% - до середини наступного року.

Оценка материала:

5.00 / 1
ВООЗ оголосила про початок третьої хвилі коронавірусу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.07.2021 620
Еще материалы раздела «Суспільство»