НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
20.07.2021 567

Лукашенко розпорядився скоротити посольства в країнах ЄС

Олександр Лукашенко розпорядився скоротити кількість дипломатів у країнах Європи. На його думку, одного посла з помічником у двокімнатній квартирі буде достатньо, враховуючи стан відносин між Білоруссю і ЄС.

Про це у вівторок, 20 квітня, повідомила прес-служба Лукашенка.

Він заявив, що потрібно переглянути роботу диппредставництв у Європі.

"Слухайте, ну навіщо нам там тримати купу дипломатів, якщо ми взагалі з ними не торгуємо, а політичні відносини, дипломатія, вона не просто відсутня, вона на шкоду державі", - сказав Лукашенко в час наради з питань зовнішньої політики.

"Якщо там треба один посол і помічник, ну залиште їх, зніміть їм двокімнатну квартиру і нехай працюють. Піде - додамо. Треба просто з точки зору життя і практики до цього підійти. Чого ми щоки надуваємо і намагаємося роздувати ці дипломатичні представництва", - сказав Лукашенко.

Він також доручив проаналізувати кадровий склад білоруської дипломатичної служби, оскільки, за його словами, багато дипломатів вирішили перечекати "негоду" в тиші затишних кабінетів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко розпорядився скоротити посольства в країнах ЄС 5.00 5 1
Політика / Світ
20.07.2021 567
Еще материалы раздела «Світ»