<
НОВИНИ ДНЯ: Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температуривсі новини дня
21.07.2021 516

Підвищення цін на електроенергію для населення неминуче — керівник НКРЕКП

Владі доведеться поступово вирівняти тарифи на електроенергію для промисловості і населення.

Про це голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк сказав в інтерв'ю Економічній правді.

«Обговорюються різні сценарії [підвищення тарифів], але у нас немає іншого майбутнього, крім поступового вирівнювання тарифів для промисловості і населення. Це великий самообман, коли ми вважаємо, що людина, яка платить за електроенергію менше, дійсно отримує від цього якусь користь», — зазначив він.

Тарасюк додав, що НКРЕКП підтримує виключно приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня для всіх споживачів разом з наданням адресної допомоги споживачам, які цього потребують.

«Я не можу оприлюднити всі варіанти підвищення цін. Який варіант буде прийнятий і буде прийнятий з 1 серпня, ми сказати не можемо, тому що це політичне рішення Кабміну. Думаю, чекати залишилося зовсім небагато», — заявив очільник НКРЕКП.

Міністерство енергетики розраховує запустити нову модель спеціальних зобов’язань (ПСО) на оптовому ринку електричної енергії для населення з 1 серпня, заявив 8 липня міністр Герман Галущенко.

«Ми наполягаємо на диференційованому підході: для вразливих споживачів буде одна ціна, для умовно багатих, які споживають більше, — інша», — пояснив він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Підвищення цін на електроенергію для населення неминуче — керівник НКРЕКП 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
21.07.2021 516
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»