<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
21.07.2021 567

Стало відомо, хто понесе прапор України на відкритті Олімпіади в Токіо

Прапор України на урочистій церемонії понесуть досвідчені спортсмени - олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич і чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Уперше в історії проведення Ігор у країн-учасниць буде одразу двоє прапороносців - жінка й чоловік. Це пов'язано з активною позицією Міжнародного олімпійського комітету, яка полягає у відстоюванні принципів гендерної рівності.

Олімпійські ігри в Токіо будуть першими Іграми, які будуть рівними за гендерною ознакою, адже майже 49% учасників змагань - жінки.

"Ці Ігри вже п'яті в моїй кар'єрі. Якщо відверто, то я завжди мріяла виконати цю почесну місію. На відкритті Олімпіади в Токіо серед прапороносців інших країн буде багато титулованих і досвідчених представників кульової та стендової стрільби. Мені приємно бути в їх рядах", - каже Олена Костевич.

"Для мене велика честь нести прапор України. Дуже вдячний спортсменам-колегам за довіру і повагу. Маю позитивне ставлення до того, що буде двоє прапороносців. Це прекрасна ініціатива, і буде здорово, якщо це стане доброю традицією", - відзначив Богдан Нікішин.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стало відомо, хто понесе прапор України на відкритті Олімпіади в Токіо 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
21.07.2021 567
Еще материалы раздела «Спорт»