НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Бізнес
Економіка
22.07.2021 435

Зростання цін прискориться: НБУ погіршив прогноз щодо інфляції на 2021 рік

Національний банк України (НБУ) прогнозує, що зростання споживчих цін до кінця 2021 року складе 9,6%. У квітні НБУ прогнозував інфляцію на рівні 8,0%.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву, яку глава НБУ Кирило Шевченко зробив на брифінгу, який транслювався на Youtube.

Як зазначив Шевченко, після досягнення піку восени цього року інфляція почне сповільнюватися завдяки надходженню нового врожаю і коригуванню глобальних цін на енергоносії.

"Посилення монетарної політики Національного банку, зокрема підвищення облікової ставки і згортання антикризових монетарних заходів, також дозволить утримати під контролем інфляційні очікування і поступово позначиться на ослабленні фундаментального інфляційного тиску", - повідомив Шевченко.

В результаті в другому півріччі наступного року інфляція повернеться до мети 5% і надалі буде перебувати в цьому діапазоні, додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зростання цін прискориться: НБУ погіршив прогноз щодо інфляції на 2021 рік 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
22.07.2021 435
Еще материалы раздела «Економіка»