<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.07.2021 470

Гендерно нейтральні паспорти в Аргентині

Гендерно нейтральні паспорти дозволила видавати Аргентина. Відтепер кожен охочий може отримати посвідчення без вказування статі.

У відповідній графі замість звичних «Ч» або «Ж» стоятиме «Х». Указ уже підписав президент Альберто Фернандес. Вважає – держава не повинна втручатися у сексуальну орієнтацію своїх громадян або те, як вони себе ідентифікують. Аргентина стала першою латиноамериканською країною, де можна не обирати ту чи іншу стать. Раніше такі закони ухвалили Нова Зеландія, Австралія та Канада – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Є безліч способів кохати і бути коханими. Окрім чоловічої та жіночої ідентичності існують інші, які потрібно поважати. Вони були завжди, просто їх приховували», – зазначив президент Аргентини Альберто Фернандес.

Оценка материала:

5.00 / 1
Гендерно нейтральні паспорти в Аргентині 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.07.2021 470
Еще материалы раздела «Суспільство»