<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.07.2021 829

Інфекціоніст дала поради, як уберегтися від Дельти

Два із 15 варіантів штаму коронавірусу Дельта допомагають інфекції уникнути як природних, так і поствакцинальних антитіл.

Про це повідомила провідний інфекціоніст МОЗ України Ольга Голубовська на своїй сторінці у Facebook.

Водночас, за словами експерта, ще одна мутація Дельти підсилює "прилипання" вірусу до клітин людського організму і сприяє утворенню синцитію (злиття клітин з формуванням багатоядерної структури із загальною цитоплазмою).

"Це пояснює буквально вибухове наростання вірусного навантаження, що супроводжується вираженою клінічною симптоматикою - підвищення температури, інтоксикація, ранні вірусні пневмонії, які можуть призводити до зниження сатурації буквально на 4-5 день від дебюту клінічних симптомів", - йдеться в повідомленні.

Голубовська зазначає, що Дельта більш ефективно вислизає від антитіл, ніж інші штами COVID-19. Однак, підкреслює вона, вакцинація допоможе запобігти госпіталізації після зараження цим типом інфекції.

Таким чином, інфекціоніст рекомендує:

  • зустрічатися з новими штамами вірусу, маючи імунітет;

  • пріоритет у вакцинації віддавати неімунним, особливо із груп ризику;

  • вакцинуватися і довакцинуватися тим, хто вже отримав першу дозу;

  • після вакцинації посилювати засоби індивідуального захисту протягом першого тижня, особливо якщо він припадає на період інтенсивного росту захворюваності: уникати людних місць, носити маски;

  • оздоровлення, правильне харчування, повноцінний сон.

Як повідомлялося, Дельта став основним штамом у Європі. У 19 з 28 країн, які надали інформацію, частка виявленого штаму Дельта становить 68,3%, тоді як на варіант Альфа припадає 22,3%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Інфекціоніст дала поради, як уберегтися від Дельти 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
25.07.2021 829
Еще материалы раздела «Суспільство»