<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухаркивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.07.2021 474

Франція вводить обов'язкове щеплення та спецперепустки для вакцинованих

Парламент Франції ухвалив закон, який вводить обов'язкову вакцинацію медиків від COVID-19 і спецперепустки для відвідування ресторанів і внутрішніх поїздок.

Про це повідомляє France 24.

Президент Франції Емманюель Макрон і уряд країни заявляють, що ці заходи необхідні для захисту вразливих груп населення та лікарень на тлі зростання поширення інфекції, щоб не вводити новий локдаун.

Закон вимагає, щоб працівники сфери охорони здоров'я до 15 вересня почали курс вакцинації від коронавірусу, інакше вони будуть відсторонені від роботи.

Для входу до ресторанів і деяких інших громадських місць, і для поїздок на літаках і поїздах буде потрібна "перепустка здоров'я", до 30 вересня – для дорослих, з 30 вересня – для всіх, хто старше 12 років. Отримати перепустку можна буде після повної вакцинації, або при наявності недавнього негативного тесту на коронавірус, або якщо людина недавно перехворіла.

Обмеження можуть бути застосовані до 15 листопада, залежно від епідеміологічної ситуації.

У суботу, 24 липня, близько 160000 осіб протестували у Франції проти нових обмежувальних заходів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Франція вводить обов'язкове щеплення та спецперепустки для вакцинованих 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.07.2021 474
Еще материалы раздела «Суспільство»