<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паскивсі новини дня
Політика
Україна
26.07.2021 550

ЗМІ анонсували звільнення голови НБУ

Голову Національного банку Кирила Шевченка можуть звільнити до кінця року.

Про це пише Економічна правда з посиланням на джерела в НБУ та Офісі президента.

Видання називає кілька причин такого рішення, перша з них - переговори з МВФ. Україна з минулого літа не може отримати новий транш.

"Друга - бажання голови Офісу Андрія Єрмака змінити голову державного Ощадбанку Сергія Наумова та поставити на його місце "більш зрозумілого" менеджера. За словами співрозмовників ЕП, може йтися про колишнього голову Ощадбанку Андрія Пишного", - пише видання.

Третя причина для відставки Шевченка пов'язана з ліцензуванням банків. А саме - його спроби узгодити продаж української "дочки" російського Сбербанку нардепу Андрію Іванчуку і його бізнес-партнерам.

Четвертий аргумент не на користь Шевченка - "він не командний гравець". "За словами співрозмовників в Офісі президента, невдоволення викликало, зокрема, останнє рішення НБУ поступово згорнути програму довгострокових кредитів рефінансування", - пише ЕП.

Відзначається, що рішення про відставку Шевченка можуть прийняти восени, коли парламент вийде з канікул.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗМІ анонсували звільнення голови НБУ 5.00 5 1
Політика / Україна
26.07.2021 550
Еще материалы раздела «Україна»