НОВИНИ ДНЯ: В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.07.2021 597

Вакцину Coronavac не можна комбінувати з Pfizer чи Moderna – головний санлікар

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін наголосив, що змішування тієї чи іншої вакцини – це не вибір пацієнта, а - виключно рішення лікаря, який направляє на вакцинацію.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Лікар може ухвалити рішення про змішування вакцин лише в кількох випадках.

"Або це важка, несприятлива подія після першого щеплення, або гуманітарні проблеми. Наприклад, якщо людина за кордоном отримала перше щеплення Moderna і, повернувшись до України, не має можливості щепитися нею вдруге. До того ж, комбінувати можна або мРНК-вакцини – тобто перше щеплення Moderna, друге – Pfizer або навпаки. Або перша доза AstraZeneca, а друга – вже мРНК-вакциною, тобто Moderna або Pfizer. Змішування інших типів вакцин зараз не передбачено", - розповів Кузін.

Він зазначив, що не можна після Coronavac вколоти Moderna або Pfizer.

"Так, правильно (не можна, - ред.). Лікуючий лікар має прийняти обгрунтоване рішення про можливість змішування вакцин і відправити людину в пункт щеплення або центр вакцинації, де ця вакцина є в наявності. Зараз ми на фіналі цих рекомендацій", - зазначив Кузін.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вакцину Coronavac не можна комбінувати з Pfizer чи Moderna – головний санлікар 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.07.2021 597
Еще материалы раздела «Суспільство»