<
НОВИНИ ДНЯ: Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеціївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.07.2021 522

В Україні планують ввести QR-коди вакцинації

МОЗ планує ввести в Україні QR-коди про вакцинацію від коронавірусу за аналогією з іншими країнами.

Про це розповів головний санлікар Ігор Кузін в інтерв'ю УП, яке опублікували в четвер, 29 липня.

"Ми розуміємо і бачимо на прикладі інших країн, що вакциновані отримують додаткові переваги або спрощений доступ до певних послуг, сервісів або, наприклад, відвідування публічних заходів. Основна ідея, яка використовувалася в інших державах і яку, швидше за все, буде використовувати Україна - це максимальне використання внутрішнього цифрового сертифіката. Він повинен стати умовним пропуском", - говорить санлікар.

Він відзначив, що поки внутрішні сертифікати тільки тестуються, тож невідомо, "як це працюватиме на тому чи іншому рівні епідбезпеки". "Ми будемо це обмірковувати вже після завершення тестування. Це буде QR-код, який показуватиме, що людина вакцинована, або перехворіла, або має негативний ПЛР- чи антиген-тест", - пояснив Кузін.

Він визнав, що в цьому питанні треба буде "зберегти баланс між правами людини", тим більше, що певна частина українців не може отримати вакцину через медичні протипоказання.

Також санлікар повідомив, що поки не стоїть питання про скасування маскового режиму навіть для вакцинованих.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні планують ввести QR-коди вакцинації 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.07.2021 522
Еще материалы раздела «Суспільство»