<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експертавсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.08.2021 546

НБУ назвав причину укріплення гривні до долара

У липні на валютному ринку переважав ревальваційний тиск. Він був зумовлений значною пропозицією готівкової іноземної валюти та продажем банками валюти з позиції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Макроекономічний та монетарний огляд НБУ, (липень 2021 року).

Як зазначається в огляді, офіційний обмінний курс гривні до долара зміцнився на 1,1%. Сальдо інтервенцій НБУ було додатним (0,2 млрд доларів.).

Нагадаємо, фінансові аналітики вказують на ряд причин, що вплинули на посилення позицій української валюти. Зокрема, фактором для зміцнення гривні зараз є продаж аграріями валюти від експорту зерна. Важливим драйвером останнього зміцнення гривні називають підвищення облікової ставки НБУ. Тренд сильної гривні також підтримали рішення Нацбанку про зменшення викупу валюти з 20 до 5 мільйонів доларів з 1 серпня.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ назвав причину укріплення гривні до долара 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
01.08.2021 546
Еще материалы раздела «Економіка»