НОВИНИ ДНЯ: Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
02.08.2021 1144

«У Каріни через побої злізли нігті на ногах»: ток-шоу «Говорить Україна» викрило страшні катування у зразковій прийомній родині

В ексклюзивному випуску ток-шоу «Говорить Україна» з ведучим Олексієм Сухановим, який глядачі побачать на телеканалі «Україна» у понеділок, 2 серпня, розкриється шокуюча правда про життя дітей у, на перший погляд, ідеальній прийомній родині.

5d970c4ac540c_gu_1000x590_02.08.21

На Херсонщині будинок сімейного типу, яким опікується 41-річна Наталія зі своїм чоловіком, вважають найзразковішим. Та ніхто навіть не здогадується, що насправді коїться за його стінами. Через постійні знущання 16-річний Сергій змушений був тікати з дому. На зупинці його знайшов водій маршрутки та прихистив у себе. Тепер Віталій вже більше року намагається врятувати і сестер хлопця, які досі знаходиться у так званій «зразковій катівні». Які жахіття відбуваються у стінах прийомної родини? Хто прикриває знущання з дітей, та яке відношення до цього має любов до фіалок та гречка, стане відомо у студії.

У ток-шоу «Говорить Україна» звернувся Віталій із проханням про захист сестри Сергія, якому вдалося втекти з прийомної родини. Про те, що відбувається у будинку сімейного типу розповідають і інші вихованці. Одна з дівчат, яка вже залишила цей дім, розповіла подрузі про методи, якими «виховує» прийомна мати малюків.

«Найбільше діставалося молодшій сестрі, яка була під опікою – Каріні. Вона і є сестрою Сергія, якому вдалось втекти. Опікунша заламувала її, клала на підлогу і била всім, що потрапляло під руки. Цілеспрямовано товкла Каріну по п’ятках і лупцювала, аж поки п’яти не ставали синіми. У Каріни, навіть, нігті злізли після побоїв на ногах! Після чергового побиття, коли та дівчинка була вже підлітком, у неї почалося нетримання від страху. І її знову у цілях виховання ще й за це били. Ще одного хлопчика мати товкла головою об стіну доти, поки в нього не пішла кров з носа. Йому зараз не більше шести років!», - розповіла на каналі «Україна» подруга дівчини, яка у минулому виховувалася у цій прийомній родині.

Чоловік Наталії, яку звинувачують у жорстокому поводженні з дітьми, працює далекобійником, тому часто не буває вдома. Сама Наталія переконує, що багато уваги приділяє вихованню дітей. Наймає їм репетиторів, водить на гуртки та щовечора виходить з доньками та синами на велопрогулянки. Сергій, який втік з під її «опіки», розповів, які насправді стосунки між матір’ю та дітьми у родині.

«Вона карає нас за все підряд, навіть за незначні провини. Одного разу мене покарала Наталія за те, що я погано прибрав у будинку. За це вона вигнала мене з дому, і я тиждень ночував на лавочці під будинком поруч із собаками. Це було восени. Вона не дозволяла навіть на поріг ступати. Старша сестра приносила мені таємно їсти. Є такий спосіб покарання, як стояти на гречці. Але туди вона досипає сіль. У мене є шрами на колінах від цього, адже сіль роз’їдала коліна до м’яса. Наталія змушує стояти день і ніч. Без перерви на сон. Причина покарання – погано навчався. За навчання вона особливо жорстоко карала. Також карала за те, що могли взяти їжу з холодильника без її дозволу. У будинку дуже багато камер спостереження. Вона за всіма і всім спостерігає. Або приходить додому, і ввечері годинами передивляється все відео з камер. Тоді слідує покарання комусь за щось», - розповів 17-річний Сергій у ток-шоу «Говорить Україна».

Останньою краплею, після якої Сергій вирішив тікати з дому, став день, який, говорить хлопець, він ніколи не забуде. Рідний син Наталії, старший з інших дітей, захотів їсти, тому зателефонував до матері, яка була в гостях, і спитав, чи можна взяти їжу з холодильника. Та дозволила. Юрба дітей ринула на кухню, але за хвилин п’ять пролунав дзвінок від Наталії. Вона заявила, що бачить їх всіх зараз на кухні по камерах і нікому не дозволяє їсти, крім рідного сина. Всі ж інші мають взяти їжу і злити назад в каструлю. Коли ж Наталія повернулася додому, діти вже спали. Вона зайшла в кімнату до Сергія і вдарила по голові електрошокером. У юнака із голови полилася кров. Щоб спинити її, вона дала брудну ганчірку, запхала хлопцю просто в обличчя її. Через деякий час Наталія промила рану перекисом. Зранку хлопець поїхав на навчання до училища і вирішив у будинок ніколи не повертатися.

«Не все, що видається ідеальним – справжнє! Ніколи не пропускайте повз вуха скарги дітей! Навіть, якщо це діти-сироти, які незадоволені прийомними батьками! Бо все, що вони говорять може виявитися страшною правдою!», - коментує ведучий ток-шоу «Говорить Україна» Олексій Суханов.

Незважаючи на те, що Сергій написав заяву на прийомну матір, служба у справах дітей не тільки не вилучила інших вихованців, а за деякий час дозволила жінці всиновити ще одну дитину. Після оприлюднення жорстоких відео з будинку Наталії, справа набула широкого розголосу. Що відповість прийомна матір на звинувачення у жорстокому поводженні з дітьми та чи прийдеться викликати поліцію просто у студію після перегляду нових відео, глядачі телеканалу «Україна» дізнаються у понеділок.

Дивіться ток-шоу «Говорить Україна» з Олексієм Сухановим на каналі «Україна» у будні о 20:10! 

Оценка материала:

5.00 / 1
«У Каріни через побої злізли нігті на ногах»: ток-шоу «Говорить Україна» викрило страшні катування у зразковій прийомній родині 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
02.08.2021 1144
Еще материалы раздела «Афіша»