<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.08.2021 449

Україна отримає від МВФ близько $2,7 мільярда

Міжнародний валютний фонд ухвалив новий загальний розподіл спеціальних прав запозичення (СПЗ) на відновлення світової економіки у розмірі 650 млрд дол., з яких Україна отримає 2,7 млрд дол.

Про це написав заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован у Фейсбуці.

"Ввечері 2 серпня керуючі МВФ більшістю голосові фінально затвердили алокацію СПЗ на 650 млрд дол., з яких Україна безоплатно та безумовно отримає понад 2,7 млрд дол. Саме розміщення пройде 23 серпня", - написав Рашкован.

Він зазначив, що це гарний подарунок для України, який вона отримає ще й до 30-річчя незалежності.

Виконавча рада МВФ погодилася з пропозицією директора-розпорядника Фонду Крісталіни Георгієвої про новий загальний розподіл СПЗ у розмірі, еквівалентному 650 млрд дол. (найбільший розподіл в історії МВФ), для задоволення довгострокових глобальних потреб у резервах під час найглибшої кризи з часів Великої депресії. Георгієва пообіцяла представити цю пропозицію про новий розподіл СПЗ раді керуючих МВФ для розгляду та затвердження. Зважаючи на розмір квоти України в МВФ (0,42%), наша держава може отримати близько 2,73 млрд дол.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна отримає від МВФ близько $2,7 мільярда 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
03.08.2021 449
Еще материалы раздела «Економіка»