<
НОВИНИ ДНЯ: Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.08.2021 505

Міністр: Зарплати зростають удвічі швидше, ніж ціни

Перший віце-прем'єр - міністр економіки Олексій Любченко заявляє, що зарплати в Україні зростають удвічі швидше, ніж споживчі ціни. Про ситуацію в економіці він говорив під час онлайн зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки в середу, 4 серпня.

"Під час зустрічі стало відомо, що в першому кварталі цього року було зафіксовано падіння ВВП на 2,2% в порівнянні з 1 кварталом 2020 року. Але протягом другого кварталу ситуацію вдалося виправити і за результатами першого півріччя очікується зростання ВВП на 1%" , - йдеться в повідомленні.

Також позитивною тенденцією в економіці називається те, що зарплати зростають швидше за інфляцію.

Любченко розповів, що влада зосереджує свої можливості на стимулюванні економіки, що сприятиме зростанню ВВП до 4% вже в цьому році і збільшення зайнятості.

Крім того, міністр заявив про поліпшення ситуації з офіційною зайнятістю, зокрема в сільському господарстві і будівництві. За його словами, за півроку ці сфери показали збільшення офіційних повідомлень роботодавців про прийом на роботу на 20%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр: Зарплати зростають удвічі швидше, ніж ціни 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
04.08.2021 505
Еще материалы раздела «Економіка»