НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
04.08.2021 505

«Ранок з Україною»: психологиня Олена Адамова дала поради, як жити після розлучення

Топ-психолог та коуч Олена Адамова у постійній рубриці «Жити легко з Адамовою» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповіла, як відновитись після розлучення та скільки часу на це потрібно.  

5d77baf0cafda_ranok_1000x590_04.08.21

«Психологи встановлюють норму «реабілітації» до 2-х років. Тобто в цей час цілком нормально думати про те, що хтось проводить час із родиною, а ви – на самоті, згадувати якісь моменти. Нормально сумувати за своїм партнером, допускається навіть зрівнювати нового партнера з попереднім. Адже ті нейронні зв’язки ще діють, а також сила звички», – коментує психологиня і коуч Олена Адамова в ефірі каналу «Україна».

Тому фахівець радить ввести нові звички, які допоможуть вам відновитись під час цього важкого періоду життя. Для цього слід:

-      почати займатись спортом: оберіть для себе будь-яку активність, яка приноситиме задоволення;

-      гуляти пішки: всі психологічні проблеми виводяться через тіло, через фізику. Тож що більше ви ходитимете пішки, то більше «виходжуватимете» стрес, обумовлений розлученням;

-      не вживати алкоголь: він даватиме ілюзію того, що вам стає краще, проблему він не вирішить;

-      спілкуватись з позитивними людьми: гарно проводьте час, ходіть у кіно чи на концерти;

-      завести домашню тваринку: якщо це принесе вам задоволення, підіть на такий крок. Ви можете реалізувати свою турботу і любов на новому улюбленці;

-      дивитись лише позитивне і веселе кіно: забудьте про мелодрами і романтичні комедії, адже під час їхнього перегляду ви акцентуватиметесь лише на тому, що вам погано, а всі навколо закохані і щасливі.

«Дайте собі час! Ваше життя відновиться, а можливо зовсім скоро ви зрозумієте, що раніше у вас і не було таких крутих моментів, які чекають за поворотом!» – зазначила психологиня Олена Адамова у програмі «Ранок з Україною».

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: психологиня Олена Адамова дала поради, як жити після розлучення 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
04.08.2021 505
Еще материалы раздела «Афіша»