<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.08.2021 603

"Подарунок" Україні від МВФ і засудження "Північного потоку – 2" – найголовніше про гроші

У 9 країнах виступили на захист України і засудили договір США про "Північний потік – 2", МВФ дав добро Києву, ціни на оренду житла піднялися і цей процес продовжиться, Зеленський підписав закон про введення штрафів за перевантажені фури, а ціни на гречку та хліб залишаються під питанням – в інформаційних випусках «Сьогодні» на каналі «Україна» зібрали найважливіші економічні новини.

6108d6547f7e6_05.08.21

Україна дочекалася позитивного рішення від МВФ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) виділив на відновлення глобальної економіки 456 млрд SDR – 650 млрд доларів. Україна входить до числа країн-одержувачів.

SDR розподілять між 190 членами МВФ пропорційно їх квотам у Фонді. Оскільки Україна має квоту в 0,42%, допомога нашій країні становить близько 2,73 млрд доларів. Допомога – безоплатна, тобто це не кредит, повертати гроші не потрібно. Президент Володимир Зеленський вже відреагував на рішення фонду і назвав його "хорошим подарунком" до 30-річчя незалежності України.

Ціни на арендовані квартири знову злетіли

Вартість оренди житла в Україні зросла на 10-15% з початку 2021 року. При цьому найсильніше здорожчали малогабаритні квартири в будинках старої забудови, розташованих неподалік від метро або інших транспортних розв'язок.

Максимальне підвищення цін (на 15%) зафіксовано в найбільших містах – Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі та Києві. В інших обласних центрах зросли на 5-10%. До кінця року ціни можуть підскочити ще на 10-15%.

У 9 країнах засудили договір США про "Північний потік – 2"

Представники дев'яти країн виступили проти домовленості США і ФРН про "Північний потік – 2". Відповідна заява розміщена на сайті голови Комітету з міжнародних відносин Сенату Сполучених Штатів Америки Роберта Менендеса. Політик і його колеги з європейських країн підписали спільний документ, в якому виступили проти газопроводу і закликали НАТО підтримати Україну.

Зеленський ввів штрафи за перевантажені фури

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який вводить адміністративну відповідальність за порушення у сфері габаритно-вагового контролю. Народні депутати проголосували за відповідний законопроєкт №3743 ще 29 червня 2021 року. Основні цілі документа: уникнути руйнування автомобільних доріг, поліпшення стану безпеки дорожнього руху, зменшення кількості ДТП, збереження життя і здоров'я людей.

Чи подорожчає хліб і подешевшає гречка

Негода – град і зливи змінювалися посухою – знищила значну частину врожаю деяких українських фермерів. Аграрії в Чернігівській області б'ють паніку, бо їм доведеться пересівати пшеницю. Експерти ж заспокоюють: істотного подорожчання хліба очікувати не варто. А улюблена українцями гречка, яка зараз коштує приблизно 40 гривень і вище, може навіть подешевшати.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Подарунок" Україні від МВФ і засудження "Північного потоку – 2" – найголовніше про гроші 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.08.2021 603
Еще материалы раздела «Економіка»