<
НОВИНИ ДНЯ: Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°всі новини дня
Політика
Україна
06.08.2021 481

В Україні планують узаконити криптоактиви і віртуальну гривню

У парламенті до другого читання готується законопроект, який узаконить криптоактиви і віртуальну гривню.

Про це розповів заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков заявив в інтерв'ю minfin.com.ua.

За його словами, власники криптовалюти отримають низку переваг.

"Завдяки тому, що з'явиться законодавче регулювання цієї сфери, вони, як мінімум, зможуть захистити свої статки у віртуальних активах", - підкреслив Борняков.

Відзначається, що в законопроекті чітко прописано, що криптовалюта не є засобом платежу, проте допустимі операції еквайрингу.

"Сьогодні законодавство в Україні так само не дозволяє розраховуватися доларами, але доларовою карткою можна спокійно оплачувати покупки. Під час оплати відбувається миттєва конвертація валют. Законопроект Про віртуальні активи передбачає, що компанії зможуть надавати послуги для таких переходів. Тому в Україні цілком легально можна буде розраховуватися криптовалютою, але через посередника", - розповів чиновник.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні планують узаконити криптоактиви і віртуальну гривню 5.00 5 1
Політика / Україна
06.08.2021 481
Еще материалы раздела «Україна»