НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
07.08.2021 1678

Понад 67% українців вважають себе бідними - Держстат

В Україні дві третини опитаних громадян (67,1%) відносять себе до категорії бідних. Ще 31,9% не вважають себе бідними, проте і до середнього класу себе не можуть зарахувати. При цьому середнім класом вважають себе 1% опитаних.

Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).

Також 70,7% опитаних вважають, що суми в 22 тис. гривень достатньо для того, щоб вважати себе середнім класом, на думку 47% українців, сума понад 10 тисяч гривень не дасть їм себе вважати бідними.

За даними опитування КМІС, проведеного з 24 липня-1 серпня, 14,1% зараховують себе до найбідніших - тим, кому не вистачає грошей навіть на їжу. Трохи більше 43% респондентів заявили, що коштів вистачає тільки на їжу.

"14,1% респондентів відносять себе до найбіднішої категорії - тим, кому не вистачає навіть на їжу. 43,1% респондентів стверджують, що їхній родині вистачає грошей лише на їжу, 32,8% - на їжу і одяг, і можуть трохи відкладати, але не можуть купити такі речі, як телевізор або холодильник", - кажуть соціологи.

При цьому 78,3% респондентів заявили, що відчувають серйозні матеріальні труднощі при тому рівні доходів, який мають. 3,5% опитаних повідомили, що рівень їх доходів дозволяє їм жити комфортно. Ще 16,8% вважають, що на такий дохід просто можна жити.

Високий достаток, за даними опитування, мають 7,7% респондентів, за їх словами, вони можуть купувати собі все, що захочуть.

47,6% респондентів вважають, що в порівнянні з літом 2020 року вони/сім'я зараз живуть гірше. Ще 38,5% стверджують, що нічого не змінилося, а про поліпшення говорять 12,5%.

Що стосується очікування на найближчий рік, то, за даними соціологів, простежується відсутність оптимізму - тільки 20,7% вважають, що через рік вони/сім'я житимуть краще. Ще 22,6% очікують, що нічого не зміниться. У той же час погіршення очікують 31,3% респондентів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Понад 67% українців вважають себе бідними - Держстат 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
07.08.2021 1678
Еще материалы раздела «Економіка»