<
НОВИНИ ДНЯ: Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.08.2021 502

"Кіно Кемп" у Святогірську – чого навчають юних блогерів та режисерів

Жахливі спогади перетворив на перемогу. 12-річний Марк Марчук зняв відеоісторію про бойові дії на Донбасі. Сюжет із власного життя, актори – найближчі друзі.

image_09.08.21

Його роботу вже визнали найкращою серед інших учасників проєкту "Кіно Кемп", йдеться у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

"Скажу по секрету, вночі я сидів і вигадував ідею. Вожаті, звичайно, казали, що треба спати, але як тільки вони пішли, я відразу дістаю телефон і продовжую писати сценарій", – каже юний режисер.

Дванадцятирічний Марк мріє знімати фільми, або відеоблоги. Тому і долучився до майстер-класу. Коли у Краматорську почалися бойові дії, йому було п’ять років. Хлопчика з самого дитинства навчили, як поводитись під час бойових дій. Такі знання і тепер украй важливі для багатьох дітей Донбасу.

У своєму першому фільмі Марк спробував показати – війна – це справжнє жахіття, що не можна повторювати. "Кіно Кемп" став цікавою пригодою для учасників проєкту "Рінат Ахметов – дітям. Мирне літо".

"Багато дітей зараз ведуть блоги в інстаграмі, тик-тоці, вони вже будуть розуміти, як цікаво подати історію, як розповісти про себе і свою сім'ю. Ми навчаємо ось таких ось навичок", – каже кураторка проєкту "Кіно Кемп" Ольга Коссе.

Цього літа у Святогірську відпочивають понад сто хлопчиків і дівчаток. А за сім років проєкту "Рінат Ахметов – дітям. Мирне літо" оздоровилися та пройшли курс психологічної реабілітації понад чотири з половиною тисячі дітей.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Кіно Кемп" у Святогірську – чого навчають юних блогерів та режисерів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.08.2021 502
Еще материалы раздела «Суспільство»