<
НОВИНИ ДНЯ: На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагувсі новини дня
Бізнес
Економіка
09.08.2021 488

Експерт розповів, як зростає ринок пасажирських авіаперевезень по Україні

Розвиток регіональних аеропортів і налагодження регулярних маршрутів стимулює конкуренцію між авіаперевізниками, які змагаються за клієнтів. Як наслідок - внутрішні перельоти в Україні стають дешевшими

Про це заявив глава Інституту публічної політики і консалтингу Сергій Биков у Facebook.

"Якість життя складно поміряти і порахувати, але ми всі її відчуваємо. І одна зі складових цієї якості - свобода. Свобода вибирати, свобода переміщатися. До хороших доріг ми починаємо обережно звикати. Наступний крок - небо, куди теж дісталося "Велике будівництво", - говорить експерт.

Цього року за інфраструктурною програмою президента відкрили нову злітно-посадкову смугу в міжнародному аеропорту Одеси. Вона стала першою ЗПС, побудованою в Україні з 2012 року.

Також запустили регулярні авіарейси між Києвом і Чернівцями, Ужгородом і Кривим Рогом. Ремонтують або готують до реконструкції аеропорти Вінниці, Полтави, Дніпра, Рівного, Херсона, Кривого Рогу, Житомира та Ужгорода.

"Перше завдання - налагодити регулярне сполучення зі столицею, друге - запустити міжнародні авіарейси з регіональних аеропортів. І якщо ви думаєте, що це перспектива далеких днів, ось вам перші результати. Рейси Київ-регіони вже заповнені на 100%. Авіакомпанії прокладають нові маршрути і залучають клієнтів", - пише Биков.

Як приклад експерт наводить пропозицію авіакомпанії WINDROSE на День незалежності: квитки по 300 гривень на рейси усередині країни. На думку Бикова, з розвитком аеропортів таких пропозицій буде ще більше.

"Кожен новий відкритий аеропорт, кожна побудована або відремонтована злітна смуга - це нові напрямки, горизонти і можливості. Авіакомпанії будуть конкурувати за клієнтів, пропонувати знижки, акції, програми лояльності. Виграють від цього всі: бізнес розвиватиметься, люди зможуть швидше і дешевше подорожувати", - прогнозує експерт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Експерт розповів, як зростає ринок пасажирських авіаперевезень по Україні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
09.08.2021 488
Еще материалы раздела «Економіка»