<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже заразвсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.08.2021 417

Українці майже однаково не довіряють росЗМІ та власним чиновникам

Найбільше українці не довіряють ЗМІ Росії, українським чиновникам, Верховній Раді та судовій системі. Найбільше довіру серед українських громадян мають Збройні Сили, волонтери та церква.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Зокрема, не довіряють російським ЗМІ 79% українців – це найбільший показник недовіри. Трохи менше, 76%, опитаних не довіряють державному апарату тобто чиновникам. Також 75% українців висловили недовіру Верховній Раді, 74% – судовій системі, 72% – уряду та політичним партіям.

Прокуратурі та приватним банкам не довіряють 71% громадян. Також майже однаковий рівень недовіри зафіксували до Національного антикорупційного бюро (70%), Національного агентства з питань запобігання корупції (70%), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (69%) та Вищому антикорупційному суду (68%).

Податківцям та митникам не довіряють 65%. Така ж частка громадян висловлює недовіру місцевим судам.

Конституційному Суду та Верховному Суду не довіряють 63%. Національному баку не довіряють 60%.

Президенту не довіряють 58% українців. Із силового блоку найменше не довіряють Службі безпеки – 50%. Трохи більше українців не довіряють Раді національної безпеки і оборони – 51% та Національній поліції – 53%.

Найбільше довіру серед державних та суспільних інститутів в українців викликають Збройні Сили – 68%. Волонтерським організаціям довіряють 64% українців, майже так само довіряють Церкві.

Державній службі з надзвичайних ситуацій висловили довіру 61% громадян. Окрім того, 57% опитаних довіряють голові населеного пункту, де вони проживають. Рівень довіри до прикордонників, Нацгвардії та добровольчих батальйонів майже однаковий – від 53,5% до 55%.

Дослідження проведене з 29 липня по 4 серпня 2021 року методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Загалом було опитано 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Вибірка репрезентативна, похибка не перевищує 2,3%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українці майже однаково не довіряють росЗМІ та власним чиновникам 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.08.2021 417
Еще материалы раздела «Економіка»