<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.08.2021 623

НАН: захворюваність на ковід в Україні ростиме, поки частка дельта-штаму не сягне 90%

Захворюваність на ковід в Україні зростає помірними, але стабільними темпами. Ризики вибухових темпів зростання захворюваності лишаються істотними.

Про це йдеться в свіжому прогнозі розвитку епідемії COVID-19 на 11-24 серпня від Національної академії наук.

"Кількість позитивних тестів минулого тижня вже зростала у 1,5 раза, і ці темпи можуть бути у найближчі тижні перевершені в міру збільшення частки штаму «Дельта» серед випадів хвороби. Найвищих темпів зростання захворюваності можна очікувати у момент досягнення штамом «Дельта» частки, близької до 90% від нових випадків інфекції. Хоча величина цієї частки для України на цей момент, на жаль, невідома", - вважає робоча група НАНУ, яка підготувала прогноз.

НАН прогнозує, що найближчі два тижні середня кількість нових виявлень в Україні збільшиться з 839 на добу до 1008 протягом тижня 11 - 17 серпня та 1285 протягом тижня 18 - 24 серпня.

Середнє репродуктивне число R (кількість випадків зараження однією людиною інших) в Україні становить зараз 1,18 і має нейтральну тенденцію, у Києві - 0,92.

Нагадаємо, що на початку серпня в Україні кількість добових випадків ковіду вийшла на максимальні показники за два місяці.

Оценка материала:

5.00 / 1
НАН: захворюваність на ковід в Україні ростиме, поки частка дельта-штаму не сягне 90% 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.08.2021 623
Еще материалы раздела «Суспільство»