<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
13.08.2021 1036

Ціни на авто можуть обвалитися: в Україні хочуть скасувати ввізне мито

Ціни на автомобілі можуть впасти в ціні. Обвал цін як мінімум на 12% можуть спровокувати імпортери, які хочуть обнулити ввізне мито в Україну.

Як пише UBR, таку оновлену законодавчу ініціативу вони запропонують на розгляд народним депутатам і уряду.

Вартість може впасти не тільки на нові авто, а й на старі, а також на вантажівки і мотоцикли – зясували в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

У разі схвалення ініціативи, на автомобілі, привезені з Європи, до 2027 року Україна змушена буде зменшити ввізне мито до 0%. Водночас імпортери виступають за скасування мита на всі автомобілі, крім вироблених в Росії, вже зараз.

Як говорить гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, до 2024-го або 2027 року мито на європейські автомобілі буде 0%. А на японські, американські, корейські, китайські – залишиться 10%.

Без авто з ДВС

В Україні пропонують заборонити ввезення і першу державну реєстрацію автомобілів з ДВС – як бензинових, так і дизельних. Так, хочуть заборонити:

  • з 1 січня 2027 роки для б/в автомобілів з дизельними руховими внутрішнього згоряння;
  • з 1 січня 2030 роки для нових авто на дизелі, а також для б/в і нових авто з бензиновими двигунами внутрішнього згоряння.

Однак документ поки не схвалений Кабінетом міністрів і не зареєстрований у Верховній Раді.

Як ми писали раніше, в липні в Україні зареєстрували рекордну кількість авто, ввезених з-за кордону. Тільки за останній місяць 54,5 тисячі підтриманих іномарок отримали українські номери.

А от в Україні за червень виробили 745 одиниць автомобільного транспорту. Це майже на чверть менше показника за травень-2021, зате на 122% більше, ніж в червні минулого року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ціни на авто можуть обвалитися: в Україні хочуть скасувати ввізне мито 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
13.08.2021 1036
Еще материалы раздела «Автоклуб»