<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Сікорський: Позиція Трампа щодо України "не така чорно-біла, як дехто думає"  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Новий закон про мобілізацію: хто, де та як вручатиме повістки з 18 травня  Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки  Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіяниномвсі новини дня
Політика
Світ
15.08.2021 643

Талібан оголосив про контроль над усім Афганістаном

Терористичне угрупування Талібан оголосило про контроль над всією територією Афганістану. Про це повідомляє арабський телеканал Al Arabia 15 серпня.

"Бойові дії в столиці країни не ведуться, рух встановив контроль над усім Афганістаном", - йдеться в повідомленні Талібану. Однак джерела каналу поки не можуть підтвердити цю інформацію.

Сьогодні вранці таліби увійшли в столицю країни Кабул, але не штурмували його. Замість цього вони почали переговори з офіційною владою Афганістану. За інформацією Al Arabiya, в найближчі години про свою відставку оголосить президент Ашраф Гані.

У МВС країни заявили, що влада буде передана мирним шляхом, через формування спільного з талібами перехідного уряду.

Також таліби заявили про захоплення ще двох центрів провінцій Афганістану Баміан і Капіси, і найбільшої авіабази Баграм, яку раніше передали афганським військовим США.

Як повідомляє BBC News, бойовики також взяли під контроль в'язницю поруч з авіабазою Баміан і випустили звідти своїх прихильників.

Нагадаємо, як тільки США вивели війська з Афганістану, бойовики Талібану почали новий і стрімкий наступ. У неділю, 15 серпня, вони увійшли в Кабул.

Влада США почала евакуацію своїх дипломатів з Кабула, пообіцявши направити додаткові війська до столиці, щоб забезпечити безпеку посольства і місцевого аеропорту. Про евакуацію своїх дипломатів повідомили також Італія, Чехія та Британія.

Оценка материала:

5.00 / 1
Талібан оголосив про контроль над усім Афганістаном 5.00 5 1
Політика / Світ
15.08.2021 643
Еще материалы раздела «Світ»