Життя та Стиль
Суспільство
Яблучний Спас: пиріг "Чайна троянда"
Один з цікавих рецептів яблучного пирога - пиріг "Чайна троянда". Завдяки незвичайній розкладці яблук і тіста пиріг виходить святково ошатним і прикрасить будь-який стіл.
Уже готовий десерт має непередаваний яблучний аромат і сподобається всім! До чаю - ідеально!
Складові:
- Борошно пшеничне - 270 г
- Дріжджі (сухі швидкодіючі) - 7 г
- Масло вершкове (кімнатної температури) - 60 г
- Молоко (кімнатної температури) - 120 мл
- Цукор - 4 ч. Л.
- Сіль - 1 щіпка
- Яблуко (великі) - 2 шт
Спосіб приготування:
1. У стаканчику змішайте 25 мл молока, дріжджі і 1 ч. л. цукру.
2. Залиште на 5-7 хвилин до утворення пінної "шапочки".
3. У миску просійте борошно, додайте вершкове масло шматочками, дріжджову суміш, решту молока і цукор, щіпку солі. Замісити тісто.
4. Зберіть в кулю і накрийте миску плівкою (або рушником).
5. Приберіть в тихе спокійне місце на 1-1,5 години до збільшення тесту в обсязі вдвічі. Тісто, що підійшло, викладіть на робочу поверхню, розділіть на дві частини.
6. Кожну частину розкатайте в прямокутник і наріжте з нього смужки шириною приблизно 1,5-2 см.
7. Яблука очистіть від шкірки, видаліть з них насіння і наріжте тонкими часточками. Форму для випічки (22 см діаметром) викладіть пекарським папером.
8. За бортику форми викладіть смужку тесту. На неї "укладіть" часточки яблук.
9. І так - до заповнення форми. Духовку розігрійте до 180-190 градусів. Поки розігрівається духовка, дайте пирога ще постояти хвилин 15, а потім змастіть його зверху вершками (або жовтком з молоком) і присипте цукром (за бажанням). Випікайте пиріг в гарячій духовці 35-45 хвилин.
10. Готовий пиріг остудіть і перекладіть на блюдо сервіровки. За бажанням, перед подачею присипте трохи цукровою пудрою.
Смачного!