<
НОВИНИ ДНЯ: В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
16.08.2021 4801

В МЗС розповіли, скільки українців все ще перебувають в Афганістані

В Афганістані досі знаходяться до 50 українців - зараз дипломати уточнюють, хто з них бажає евакуюватися.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко, повідомляє Інтерфакс-Україна в понеділок, 16 серпня.

"За інформацією МЗС, в Афганістані продовжують перебувати до 50 українців. Майже з усіма нині встановлено зв'язок, дипломати уточнюють, хто з них бажає бути евакуйованим", - сказав Ніколенко.

За його словами, паралельно опрацьовуються можливі шляхи безпечної евакуації, зокрема з використанням можливостей іноземних партнерів.

"Тримаємо ситуацію на особливому контролі", - підкреслив Ніколенко.

Крім того, глава відомства Дмитро Кулеба доручив терміново посилити посольство України в Душанбе, що відповідає за Афганістан.

"Тепер одразу два українських диппредставництва - в Таджикистані і Пакистані - моніторять ситуацію та готові допомагати нашим громадянам", - запевнив речник МЗС.

Оценка материала:

5.00 / 1
В МЗС розповіли, скільки українців все ще перебувають в Афганістані 5.00 5 1
Політика / Україна
16.08.2021 4801
Еще материалы раздела «Україна»