НОВИНИ ДНЯ: Ситуація на східному фронті значно погіршилася – The New York Times оприлюднила три ключові проблеми України  Бити, поки не зрозуміють: Воллес назвав єдиний варіант протидії ударам РФ та Ірану  Заморозки і не тільки: синоптики розповіли про погоду у найближчі дні  Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррельвсі новини дня
19.08.2021 666

Кабмін введе заборону на рекламу ліків у ЗМІ до 2024 року

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) доручила Кабінету міністрів ввести до 1 січня 2024 року мораторій на поширення будь-яких відомостей рекламного характеру про лікарські препарати, вироби медичного призначення, методи профілактики, діагностики, лікування і реабілітації на телебаченні, радіо та в засобах масової інформації.

Рішення РНБО від 30 липня 2021 закріплено указом, підписаним президентом Володимиром Зеленським та опубліковано на сайті Офісу президента.

Введення мораторію аргументується "... вжиттям заходів щодо мінімізації шкідливого впливу самолікування на здоров'я" громадян.

Паралельно з введенням мораторію на рекламу ліків буде посилено контроль за дотриманням правил видачі рецептурних ліків. Медикаменти за рецептами призначатимуться виключно на підставі відповідних медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги.

Також, згідно з указом, буде поетапно включено до тарифів на медичні послуги вартість ліків в установах охорони здоров'я будь-якої форми власності, які зараз закуповуються централізовано за рахунок коштів програм державного бюджету.

Вводяться механізми контролю за дотриманням клінічних протоколів та стандартів медичної допомоги, а також підготовка і впровадження вертикально інтегрованої системи контролю якості надання медичної допомоги.

Рішення РНБО "Про стан національної системи охорони здоров'я та невідкладних заходів щодо забезпечення громадян України медичною допомогою" вводиться в дію з моменту його публікації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін введе заборону на рекламу ліків у ЗМІ до 2024 року 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
19.08.2021 666
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»