<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну ввірветься справжня спека, але будуть дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Росіяни зібрали на Кольському півострові велику кількість боєздатних бомбардувальників  Секрет ідеального омлету: про ці дрібниці часто забувають  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  Щоб не піднімати ціни на бензин, гроші можна взяти у казино: звернення до ВР  Україна не може себе захистити через обмеження США – ISW  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
Політика
Україна
24.08.2021 550

В Україну повернуть останки видатних українців, похованих за кордоном

Володимир Зеленський заявив про намір повернути на територію України останки видатних українців, які померли не на своїй землі.

Про це президент сказав у ході урочистої промови на День незалежності, передає APnews.

Він заявив, що Україна починає процес повернення на рідну землю всіх видатних українців, які поховані за кордоном.

"Ми починаємо процес повернення на рідну землю видатних українців, які жили для України, які боролися за Україну, але поховані не в Україні. Це гетьмани Запорозької Січі, діячі часів УНР, учасники визвольного руху, діячі культури, науки і багато інших", - сказав гарант.

І додав, що повертати будуть не тільки своїх, але і своє, бо це історичні та культурні цінності України, які перебувають за кордоном.

"Вони жили для України, боролися за Україну. Поховані не в Україні. Це гетьмани Запорозької Січі, діячі часів УНР, учасники визвольних змагань, діячі науки, культури і багато інших", – заявив глава держави.

"Ми більше ніколи й нікому не подаруємо жоден камінчик нашої історії. Не дамо окуповувати жодну сторінку нашої історії, анексувати наших письменників, науковців, спортсменів, наших героїв, які перемагали нацизм", – додав Зеленський.

Президент сказав, що приділяє багато уваги історії України, щоб громадяни країни повірили в її майбутнє.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україну повернуть останки видатних українців, похованих за кордоном 5.00 5 1
Політика / Україна
24.08.2021 550
Еще материалы раздела «Україна»