<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що він зупинив Путіна  Мобілізація: у представників ТЦК з’явився новий обов’язковий документ – хто не може вручати повістки  Спеку розбавлять дощі: прогноз погоди на понеділок, 8 липня  Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
27.08.2021 583

Олег Панюта озвучив одне з найкращих оповідань незалежної України

Ведучий «Сьогодні. Підсумки» на каналі «Україна» Олег Панюта долучився до проєкту «30 найкращих українських оповідань», у межах якого, озвучив твір Євгена Гуцала «Скажений чорнобильський собака».

61275a539812f_panyuta_2_27.08.21

Мета проєкту, організованого Радіо НВ за підтримки Українського культурного фонду, - привернути увагу до сучасної української літератури. Професійне журі відібрало 30 видатних оповідань незалежної України, які будуть озвучені голосами відомих українців. Вже восени твори будуть розміщені на платформі НВ Подкасти.

Олег Панюта пояснює: долучився до проєкту, бо дуже сподобалась ідея. На думку телеведучого, популяризація сучасної української літератури - важливе завдання, яким мають опікуватися усі небайдужі.

«Твір «Скажений чорнобильський собака» сподобався своєю життєвістю: багато хто мріє про життя як красиву картинку. А воно насправді часто є таким, як описана історія у оповіданні Євгена Гуцала. І шляхетність та доброта хлопчика - той дороговказ, яким ми маємо послуговуватися, аби не зачерствіти серед щоденних дріб'язковостей», – розповів Олег Панюта.

До переліку найкращих українських оповідань увійшли також твори Сергія Жадана, Оксани Забужко, Юрія Іздрика, Ірини Цілик, Леся Подерв’янського, Тараса Прохаська та багатьох інших видатних авторів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Олег Панюта озвучив одне з найкращих оповідань незалежної України 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
27.08.2021 583
Еще материалы раздела «Афіша»