<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
27.08.2021 851

США вдарять у відповідь по ІДІЛ після терактів у Кабулі

У відповідь на серію терактів в Кабулі, внаслідок яких загинули афганці та американські військові, президент США Джо Байден наказав завдати удар у відповідь.

Про це передає The Guardian.

"Я наказав своїм командирам розробити оперативні плани з завдання ударів по ключових об'єктах, керівництву та об'єктам ІДІЛ... Ми відповімо з силою і точністю в наш час в тому місці, яке виберемо, в будь-який момент, який ми виберемо", - йдеться у повідомленні.

Байден зазначив, що "проінструктував військових щодо всього, що їм потрібно - якщо їм знадобляться додаткові сили, я їх надам". За його словами, американське командування заявило, що у них є все їм потрібне.

Як повідомляв Укрінформ, речник Пентагону Джон Кірбі підтвердив, що поблизу летовища Кабула стався вибух. Невдовзі поблизу аеропорту стався другий за день вибух.

Все це сталося за кілька годин після того, як уряди кількох західних держав попередили своїх громадян триматися подалі від летовища через неминучу загрозу нападу з боку терористичного угруповання "Ісламська держава".

Загалом за день у Кабулі нарахували близько 7 вибухів. В результаті терактів у столиці Афганістану упродовж дня загинули 60 осіб, ще близько 140 отримали поранення.

Оценка материала:

5.00 / 1
США вдарять у відповідь по ІДІЛ після терактів у Кабулі 5.00 5 1
Політика / Світ
27.08.2021 851
Еще материалы раздела «Світ»