<
НОВИНИ ДНЯ: Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцаріївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.08.2021 673

Україна збирається розірвати контракти на постачання вакцин Novavax та Covishield

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що українська сторона збирається розірвати контракт з передоплатою, відповідно до якого індійський Serum Institute повинен був надати 10 млн доз вакцини Novavax та 1,5 млн доз препарату Covishield.

Про це він заявив під час прес-ланчу, присвяченого 100 дням на посаді очільника МОЗ, повідомляє ZN.ua.

Причина такого рішення полягає в тому, що Індія зірвала всі терміни постачання Covishield, попри численні перемовини й попередження. Щодо Novavax, то дослідження цієї вакцини на сьогодні не є достатніми. Тому юридично процес розірвання контрактів вже запущено.

Ляшко також прокоментував плани МОЗ щепити до кінця літа 10 млн українців: «Ми можемо. Вакцин достатньо. Але через свята та «після свят» терміни трохи зсунулося, можливо, на тиждень».

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна збирається розірвати контракти на постачання вакцин Novavax та Covishield 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.08.2021 673
Еще материалы раздела «Суспільство»