НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Технології
30.08.2021 1132

Cargo Dragon з вантажем для наукових експериментів стартував до МКС

Вантажний космічний корабель Cargo Dragon американської компанії SpaceX успішно стартував зі східного узбережжя США до Міжнародної космічної станції.

Про це повідомляє DW з посиланням на Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA), передає Укрінформ.

Як зазначається, запуск було проведено з космодрому на мисі Канаверал (Флорида) у ніч на неділю за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9.

Через 12 хвилин після старту корабель відокремився від другого ступеня носія і почав самостійний політ. Потім Cargo Dragon вийшов на орбіту Землі і взяв курс на МКС. За планом стикування зі станцією відбудеться 30 серпня.

Космічний корабель доставить на МКС 3,3 тонни продовольства, а також обладнання та матеріали для наукових експериментів.

Компанія-розробник SpaceX повідомила про успішну вертикальну посадку багаторазової ступені ракети-носія Falcon 9 на плавучу платформу в Атлантичному океані через 7 хвилин 38 секунд після старту. Багаторазова ступень використовувалася вже вчетверте.

Повідомляється, що це вже 23-й за рахунком запуск Cargo Dragon до МКС, він здійснюється в рамках контракту NASA і компанії Ілона Маска SpaceX. Старт планувався на 28 серпня, але був відкладений на добу через несприятливі погодні умови.

Модифікований варіант корабля, що втретє здійснює політ до МКС, вміщує на 20 відсотків більше вантажу і здатний стикуватися із станцією в автономному режимі. Під час польоту Cargo Dragon забезпечується енергією за допомогою сонячних батарей. Він також є єдиним кораблем, що поставляють вантажі на МКС, здатним повертати їх на землю.

Cargo Dragon буде перебувати на космічній станції близько місяця, а потім повернеться на Землю і доставить результати експериментів.

В цей час на МКС перебувають космонавти "Роскосмосу" Олег Новицький та Петро Дубров і астронавт NASA Марк Ванді Хай, які прибули 9 квітня на кораблі "Союз МС-18",а також американці Меган Макартур і Шейн Кимбро, француз Тома Песке і японець Акіхіко Хосіде, доставлені на станцію 24 квітня кораблем Crew Dragon-2,

Оценка материала:

5.00 / 1
Cargo Dragon з вантажем для наукових експериментів стартував до МКС 5.00 5 1
Бізнес / Технології
30.08.2021 1132
Еще материалы раздела «Технології»