<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
30.08.2021 522

З 1 вересня в Україні стартує одноразове добровільне декларування

З 1 вересня в Україні стартує одноразове (спеціальне) добровільне декларування.

Про це Укрінформу повідомив в. о. голови Державної податкової служби України Євген Олейніков.

"З 1 вересня в Україні стартує одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Мета одноразового декларування – дати українцям можливість легалізувати доходи, з яких не були сплачені податки або були сплачені не у повному обсязі, та власність. Процедура декларування – абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів. По суті, ДПС вірить декларанту на слово", – сказав він.

Олейніков нагадав, що декларування триватиме рік.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету.

Зі всією інформацією, зокрема, нормативно-правовими актами, роз’яснювальними та презентаційними матеріалами, прикладами заповнення декларації можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері "Одноразове добровільне декларування".

"Потрібно бути порядним не для когось, а для себе. Для мене, несплата податків – це не обман абстрактної держави, це обман конкретної людини: вас особисто, вашого сусіда. Чому? Тому що податки – це плата за ті суспільні послуги, які надає нам держава. Ми всі користуємося цими послугами. Навіть той, кому здається, що йому від держави нічого не треба, насправді споживає й багато", – уточнив Олейніков.

Як повідомлялося, добровільне декларування проводиться у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Запропоновано три основні ставки: 5% – загальна ставка для валютних цінностей та майна, що знаходяться в Україні; 9% – для закордонних активів; 2,5% – для декларування активів у вигляді ОВДП.

Громадянам не потрібно декларувати власну квартиру, загальна площа якої не перевищує 120 кв. метрів, будинок площею до 240 кв. метрів чи земельну ділянку в межах норм безоплатної передачі (приватизації). Також не підлягає декларуванню автомобіль, якщо він у власному постійному користуванні та не використовується для комерційних цілей.



Оценка материала:

5.00 / 1
З 1 вересня в Україні стартує одноразове добровільне декларування 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
30.08.2021 522
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»