<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
31.08.2021 603

Міноборони Польщі - про «Захід-2021»: агресія РФ проти України теж почалася з військових навчань

Заступник міністра національної оборони Польщі Марцін Оцєпа заявив, що за російсько-білоруськими військовими маневрами «Захід-2021» будуть уважно стежити у польському міністерстві.

630_360_1630317425-312_31.08.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське радіо.

Оцєпа нагадав, що агресія Росії проти України також почалася з військових маневрів на кордоні. «Навчання іноді ставали джерелом військової агресії», – сказав Оцєпа.

За його словами, навчання «Захід-2021» пройдуть у безпосередній близькості від країн Балтії, тому польська держава має бути готова до всього.

«Насправді ми повинні бути готовими до всіх сценаріїв. Але сьогодні найбільш ймовірними є сценарії провокацій на кордоні, позаяк російські війська будуть дуже близько до кордонів Польщі, вони розміщуватимуться на білоруських полігонах та летовищах у безпосередній близькості до тих подій на кордоні, пов’язаних із міграційною активністю» - зазначив він.

Як повідомлялося, у вересні 2021 року на території Білорусі пройдуть масштабні спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021». Експерти розглядають цей захід як одне з основних на шляху поглинання самостійності цієї країни РФ і бачать небезпеку для України.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що ці навчання потенційно становлять загрозу для України.

НАТО заявило, що буде стежити за російсько-білоруськими навчаннями «Захід-2021» і закликало Москву і Мінськ діяти передбачувано і прозоро.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міноборони Польщі - про «Захід-2021»: агресія РФ проти України теж почалася з військових навчань 5.00 5 1
Політика / Світ
31.08.2021 603
Еще материалы раздела «Світ»