НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.09.2021 2467

Нові норми харчування у закладах освіти набули чинності

Відсьогодні набули чинності норми харчування у закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та Порядок організації такого харчування.

630_360_1629297857-868_02.09.21

Їх затверджено постановою Кабінету Міністрів № 305 від 24 березня 2021 року, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, новими нормами обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків. Вони також не передбачають ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, оскільки ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування.

Також зменшені норми споживання хліба та картоплі, натомість збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових.

Крім того, збільшені норми щодо рослинного та вершкового масла, розширена варіація використання продуктів під час складання меню.

Кабінет Міністрів визначив перехідний період запровадження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Для забезпечення закупівлі харчових продуктів відповідно до нових норм встановлено перехідний період до 1 січня 2022 року. Навчальні заклади можуть використовувати вже укладені договори на постачання харчових продуктів та послуг з харчування, що діють до 31 грудня 2021 року.

Як повідомлялося, у травні дружина Президента Олена Зеленська презентувала оновлене меню для шкільних їдалень. Воно розраховане на 4 тижні, включає 160 страв, серед яких традиційні українські наїдки, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні. Оновлене меню передбачалося впровадити з 1 вересня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нові норми харчування у закладах освіти набули чинності 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.09.2021 2467
Еще материалы раздела «Суспільство»