<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
02.09.2021 836

Лукашенко заявив, що Білорусь отримає від РФ десятки військових літаків та вертольотів

Олександр Лукашенко заявив про досягнуту з Кремлем домовленість про постачання Білорусі десятків літаків, вертольотів, а також засобів протиповітряної оборони, серед яких можуть бути зенітно-ракетні комплекси С-400.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє білоруське державне інформагентство БелТА.

«Найближчим часом (я підписав позавчора розпорядження) з РФ нам надійдуть (не буду говорити, які гроші і що) десятки літаків, десятки вертольотів, найважливішого озброєння ППО. Можливо, навіть C-400. Нам вони дуже потрібні, я вже про це говорив. Ми дооснастимося», - заявив Лукашенко.

Він також уточнив, що якщо на навчаннях "Захід-2021" мінський режим побачить, що йому «потрібно щось ще, значить, ми купимо у РФ і поставимо на озброєння».

Стратегічні російсько-білоруські навчання "Захід-2021" пройдуть з 10 по 16 вересня. За даними Міноборони Росії, в них візьмуть участь близько 200 тисяч військовослужбовців, а також до 760 одиниць техніки і 15 кораблів.

У липні Лукашенко стверджував, що необхідності розміщувати військові бази Росії на території Білорусі немає, проте допускав перекидання російських військ у разі потреби. Він заявляв, що його адміністрація може поставити "під рушницю" до пів мільйона людей.

Сьогодні Лукашенко також заявив, що планують 9 вересня «домовитися» з президентом РФ Володимиром Путіним про пакет з 28 "дорожніх карт/союзних програм" з інтеграції, які будуть підписані в жовтні-листопаді 2021 року.

Як повідомлялося, 9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися президентські вибори. Відтоді в країні проходять масові протести проти фальсифікації результатів виборів, на яких Олександр Лукашенко був оголошений переможцем. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність диктаторського режиму.

Владні структури Білорусі жорстоко придушують виступи народу і протести, застосовують репресії і тортури проти представників опозиції і громадян країни. Євросоюз застосував особисті й секторальні санкції проти режиму Лукашенка у зв'язку з масовими порушеннями прав людини в Білорусі.

Мінський режим зміг встояти здебільшого завдяки підтримці Кремля і російським кредитам. При цьому Росія вимагає продовжити «поглиблену інтеграцію» в «Союзній державі РФ і Білорусі».

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко заявив, що Білорусь отримає від РФ десятки військових літаків та вертольотів 5.00 5 1
Політика / Світ
02.09.2021 836
Еще материалы раздела «Світ»