НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.09.2021 923

В Україні зміниться процедура оформлення шлюбу: що відомо

Процес реєстрації шлюбу в Україні тепер буде набагато простішим. Для того, щоб подати заяву в ЗАГС не потрібно буде туди йти.

Це можна зробити, використовуючи додаток "Дія".

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, повідомляє РБК-Україна.

Таким чином, спрощується процедура подачі відповідної заяви в ЗАГС, без заповнення паперів і надання ксерокопій.

Всю процедуру подачі документів в ЗАГС можна буде пройти онлайн. Також передбачена оплата адміністративного збору, не виходячи з дому.

"Подати документи про намір одружитися або сплатити адміністративний збір за цю послугу тепер можна буде через портал "Дія". Всі ці зміни спрямовані на те, щоб взаємодія людей з державою проходила максимально зручно і комфортно", - повідомив Денис Шмигаль.

Коли буде доступна послуга

У прес-службі Мінцифри РБК-Україна розповіли, що дана послуга тільки готується, її презентують на Diia Summit цієї осені. Планується, що вона стане доступною через два місяці.



Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні зміниться процедура оформлення шлюбу: що відомо 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.09.2021 923
Еще материалы раздела «Суспільство»