НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Світ
05.09.2021 505

Режим Лукашенка цинічно використав мігрантів для тиску на ЄС - Боррель

Влада Білорусі навмисно використовує біженців, щоб створити міграційну напругу на кордонах з Литвою, Латвією і Польщею, здійснюючи тиск на весь Євросоюз.

Про це на пресконференції за підсумками неформального засідання у Словенії Ради міністрів закордонних справ ЄС заявив Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили важливе питання, пов’язане із погіршенням ситуації в Білорусі. Ми мали можливість побачити, що режим Лукашенка цинічно використовував цього літа мігрантів та біженців, щоб штучно створити тиск на наших східних кордонах… Міністри висловили солідарність із Литвою, Латвією та Польщею. Ми готові здійснити всі заходи, щоб підтримати їх, якщо це продовжиться», - зазначив високий представник ЄС.

Як відомо, режим Лукашенка спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та деяких африканських країн масово прибували до Білорусі, а прикордонна служба цієї держави доправляла їх до кордонів ЄС.

Уряди трьох країн мусили запровадити надзвичайний стан у районах, що межують з Білоруссю. При цьому Мінськ звинувачував європейських сусідів у «жорстокому» поводженні з мігрантами та в порушенні прав людини.

За деякими оцінками, на території Білорусі зібралися близько 10 тисяч мігрантів. З наближенням зими ця ситуація загрожує перерости у масштабну гуманітарну кризу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Режим Лукашенка цинічно використав мігрантів для тиску на ЄС - Боррель 5.00 5 1
Політика / Світ
05.09.2021 505
Еще материалы раздела «Світ»