<
НОВИНИ ДНЯ: У НАТО призначали головного представника в Україні: хто ним став  Чи буде ТЦК затримувати тих, хто встиг вчасно оновити дані: відповідь Міноборони  Спека та ураганний вітер: у Києві оновлено ще два погодних рекорди  Чи готова Україна до переговорів з Росією: що пишуть у NYT  Росія не зацікавлена у переговорах з Україною на засадах міжнародного права, - ISW  Після замаху на Трампа у Кремлі повідомили, як охороняють Путіна  Чи впливають бойові дії в Україні на зміни клімату: відповідь синоптиківвсі новини дня
Політика
Україна
05.09.2021 580

Конфлікт на сході України обговорюватиметься і з Вашингтоном - Стефанішина

Питання конфлікту на сході України обговорюватиметься не лише у Нормандському форматі, а й зі Сполученими Штатами Америки.

630_360_1614598453-613_05.09.21

Про це повідомила віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає кореспондент Укрінформу.

“Від сьогоднішнього дня всі питання, які стосуються Донбасу, будуть обговорюватися не лише виключно у Нормандському форматі, а й у ширшому форматі, який включатиме Сполучені Штати”, - сказала Стефанішина.

Вона зазначила, що США бачать свою ключову роль у врегулюванні конфлікту на сході України та в поверненні Криму.

“Ми сподіваємося, що в найближчі місяці відбудеться низка візитів, буде дискусія на рівні міністрів закордонних справ, радників з безпекових питань. І Сполучені Штати вже матеріалізують бачення своєї ролі у врегулюванні цього конфлікту”, - додала віцепрем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський перебуває у США з робочим візитом на запрошення Джозефа Байдена. 1 вересня у Білому домі відбулася зустріч лідерів двох держав.

Завершення візиту заплановано на неділю, 5 вересня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Конфлікт на сході України обговорюватиметься і з Вашингтоном - Стефанішина 5.00 5 1
Політика / Україна
05.09.2021 580
Еще материалы раздела «Україна»