<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Європа
06.09.2021 587

На ЛГБТ-ході в Литві поліція затримала 18 противників акції

У литовському Каунасі - другому завбільшки місті країни - поліція затримала 18 осіб, які намагалися перешкодити ЛГБТ-ході.

Про це повідомляє Delfi, передає Укрінформ.

У суботу вперше в історії Каунаса відбулася хода представників сексуальних меншин Kaunas Pride. Організатори заходу заявили, що це не свято, а мирний протест, спрямований на привернення уваги до проблем ЛГБТ-спільноти.

Як зазначається, акція викликала опір громадськості, міська влада Каунаса також виступила проти ходи. Тож поліція вдалася до посиленої охорони учасників прайду.

Після завершення заходу стало відомо про низку інцидентів, указує видання. За попередніми даними, група молодиків напала на кількох учасників ходи.

Як повідомляється, одного хлопця закидали яйцями, а іншому в капюшон кинули феєрверк. Щонайменше двом людям знадобилася медична допомога.

Загалом до відділків поліції були доставлені 18 осіб.

Оценка материала:

5.00 / 1
На ЛГБТ-ході в Литві поліція затримала 18 противників акції 5.00 5 1
Політика / Європа
06.09.2021 587
Еще материалы раздела «Європа»