<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.09.2021 676

«Ранок з Україною»: психологиня Олена Адамова дала поради, як налагодити стосунки з донькою-підлітком

Психологиня та коуч Олена Адамова у рубриці «Жити легко з Адамовою» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповіла, що робити, якщо донька-підліток постійно грубіянить та сперечається.

Олена Адамова зазначає: будь-яка поведінка дітей – відображення того, що відбувається в родині, тож насамперед батькам слід звернути увагу на свою поведінку. Крім того, психологиня дала кілька дієвих порад, які допоможуть знайти спільну мову з підлітками:

переконайтесь, чи існує в дитини довіра до вас: у підлітків все гіперболізовано, їх переповнюють емоції, а отже вони в протесті з усіма дорослими. Звичайно, вони не справляються з цим станом, тому приносять свої переживання туди, де відчувають безпеку. І якщо дитина вам довіряє – поділиться своїми переживаннями;

показуйте свою любов: навіть якщо ви вважаєте, що чоловік або дитина в конкретний момент не заслуговує на прояв почуттів – скажіть, як ви їх любите. Це обеззброїть їх від злості та агресії;

дружіть зі своєю дитиною: спілкуйтесь, підтримуйте, діліться своїми історіями, цікавтесь захопленнями доньки, а також її проблемами, комплексами та боріться з ними разом.

виростіть рівень емпатії до дитини: якщо дитина прийшла додому без настрою – поцікавтесь про її стан, а не нагнітайте питаннями типу: «Чого в тебе кисле обличчя?» Зробіть так, щоб донька йшла до вас ділитись проблемами, а не переживала все це в собі, зриваючи злість на рідних.

«Станьте другом своїй дитині. Погодьтесь – своїм друзям ми вибачаємо більше, ніж своїм домашнім. Подружіться з дитиною і спілкування стане цікавішим та стабільнішим», – радить психологиня Олена Адамова у програмі «Ранок з Україною».

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: психологиня Олена Адамова дала поради, як налагодити стосунки з донькою-підлітком 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.09.2021 676
Еще материалы раздела «Суспільство»