<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.09.2021 636

Святкування юдейського Нового року триває у Умані

23 тисячі хасидів прибули до Умані на святкування юдейського Нового року або Рош га-Шана.

Щороку у цей час паломники приїздять до міста на могилу цадика Нахмана. Поліція посилила патрулювання вулиць та місць проживання хасидів. Утім, уже повідомляють про 22 випадки порушення правопорядку. Зокрема, за фактом незаконного поводження зі зброєю і навіть торгівлі нею відкрили кримінальне провадження. У 29-річного жителя Умані вилучили електрошокери, ножі та дерев’яні битки. А медики кажуть про можливий спалах захворювання на covid після масових гулянь. Триватиме Рош га-Шана до 8 вересня – йшлося у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Епідемічна ситуація у нас, як фактор ризику середовища, не стійка. Є вже зареєстровані перші хворі серед прибувших до нас прочан. Вона контрольована і, звичайно, здійснюється нагляд», – повідомила Лариса Качанова, начальниця уманського управління головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Святкування юдейського Нового року триває у Умані 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.09.2021 636
Еще материалы раздела «Суспільство»