<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
07.09.2021 650

Ольга Стефанішина прокоментувала деталі оборонної угоди між Україною та США

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» заявила, що під час зустрічі Зеленського з Байденом основною метою всіх дискусій були питання безпеки і оборони.

Віцепрем'єрка зазначила, що під час зустрічі українського та американського президентів порушувались питання Криму, Донбасу та ролі США у цьому контексті. Укладення угоди на рівні міністрів оборони, враховуючи нетривалий час підготовки цієї зустрічі – абсолютно задовольнило очікування української сторони. За словами Ольги Стефанішиної, консенсус щодо членства в НАТО і ПДЧ – це тривалий процес, але багато країн, які стали членами НАТО, починали з таких двосторонніх угод.

«Про що ця угода? Дійсно, це – про фінансову допомогу в обсязі 60 мільйонів доларів на розвиток сектору безпеки і оборони. З важливих елементів, які мали ключове значення для нас – це співробітництво зі Сполученими Штатами, яке стосується безпеки в Чорноморському регіоні. Це – важливий елемент, який забезпечує визнання ключової ролі України, яка є найбільшою територією в Чорноморському регіоні, – пояснила Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. – Взаємодія щодо фінансування і розвитку сухопутних, морських, повітряних сил – це перший етап, який дозволяє нам спільно фінансувати армію і її розвивати в рамках переходу на стандарти НАТО. Також ця угода, як і спільна заява, містить позиції, які стосуються підтримки Євроатлантичних прагнень України».

На думку Ольги Стефанішиної, це – важливий сигнал не лише для українців або США, а й для тих союзників, які свого часу блокували вступ України до НАТО або не підтримують його, тому що ці заяви розвінчують міфи про страх перед Росією. Також, Віцепрем’єрка звернула увагу на посилання на декларацію Брюссельського саміту 2021 року, в якому написано, що Україна стане членом НАТО і отримає ПДЧ.

«Декларація має більш ширший контекст – вона підсумок понад 30-річних відносин України зі США. До кінця року ключові українські та американські міністри перебуватимуть в Києві, де будуть впроваджуватися домовленості по енергетиці, по клімату, по економіці, по комерційній співпраці відповідно до домовленостей щодо 3 мільярдів доларів», – зазначила Ольга Стефанішина.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Ольга Стефанішина прокоментувала деталі оборонної угоди між Україною та США 5.00 5 1
Політика / Україна
07.09.2021 650
Еще материалы раздела «Україна»